Home Vers van de pers Deze 64-jarige man verdween zonder spoor in 1977 – 40 jaar later...

Deze 64-jarige man verdween zonder spoor in 1977 – 40 jaar later werd hij levend teruggevonden

Enkele dagen geleden meldde het nieuwskanaal WFTV een heel ongewone gebeurtenis. Een 64-jarige man werd levend teruggevonden – nadat hij 40 jaar geleden vermist was geraakt.

Jeffrey Michels was een soldaat en verliet op 6 juli 1977 zijn basis in het Amerikaanse leger. Weglopen van je legerdienst is natuurlijk strafbaar en noemt men desertie in het jargon van het leger.

Op dezelfde dag dat Jeffrey vluchtte trachtte het leger hem terug te vinden door middel van zijn naam en foto, maar zonder resultaat.

Vorige week begon deze foto echter op Facebook te circuleren, op zoek naar vermiste veteranen. En via die weg zouden de Amerikaanse autoriteiten Jeffrey terugvinden, maar ze ontdekten ook iets onverwachts.

Veterandoe

De nu 64-jarige man had ondertussen zijn achternaam naar Lantz veranderd. En leefde in Florida een zogenaamd ‘dubbelleven’, ongeveer 250 km van de stad waar hij vroeger woonde en werkte. Samen met zijn vrouw en kind woont hij in een groot huis en bezit ook zijn eigen bouwbedrijf.

40 jaar geleden werd de schokkende waarheid dus geopenbaard. Jeffrey werd nu gearresteerd in afwachting van een proces in een militaire rechtbank. De straf voor desertie is normaal gezien ongeveer 2 tot 3 jaar in de Verenigde Staten. Hij zal in de herfst van zijn leven dus waarschijnlijk enkele jaren moeten brommen, als geen uitzondering wordt gemaakt voor de man.

Denk je dat Jeffrey een gevangenisstraf verdient? Waarom? Waarom niet? Deel uw mening in de comments!